När ABF nu tar fram en ny portal har vi valt att i likhet med många andra blogga om portalutvecklingen. På så sätt kan alla som vill kommentera utvecklingen med tips, glada tillrop eller pekpinnar.

ABFs nuvarande portal består av publika webbplatser, intranät, extranät samt vid sidan av en lösning för distansstudiecirklar. Den nya portalen ska självklart också innehålla publika webbplatser för våra cirka 70 ABF-avdelningar och cirka 15 ämnesspecifika sajter. De stora skillnaderna mot förut är att de inloggade delarna får en communityprägel där intranät, extranät och distansstudier till stor del kan utnyttja samma grundplattform som den faktiska communityn dit även allmänheten är välkommen. En annan stor skillnad är att det blir möjligt att betala sin kurs/studiecirkel direkt på nätet.

Det viktigaste i portalprojektet är att det ska vara lätt att hitta det man söker i ABFs utbud och på den ort man vill. Därför lägger vi ner mycket tid på sökfunktionen, kartor och logisk struktur i ämneskategoriseringen.

2 Responses to “Därför bloggar vi”


  1. 1 Orvokki Nyström 26 december 2009 kl. 22:53

    ANG Cirklar/kurser hos ABF. Som administratör i många år, tycker jag det är viktigt att kunden ska kunna söka sig information via webben, samma information som man ger per telefon på avdelningarna. En viktig frågeställning! Vad brukar kunden vilja veta om cirklar/kurser mm.Ex: Ämnesinnehåll,antal sammankomster, veckodag, priser deltagaravift/materialkostnad mm. Detta ska registreras i cirkeln/kursen i Gustav. Ang Ämneskategorier: Jag kan ju tycka att ju fler ämnen vi ska söka genom, desto svårare att hitta vad man söker. Idag bestämmer ju administratören ämnet i Gustav…ex: Data ämnen: Teknisk data, allmän data.. mm det gäller då att kunden söker på fler ämnes kategorier, och vem har tid med det idag? Eller vem tar sig tid att söka om man inte finner vid 1:a försöket. Mvh Orvokki Nyström ABF Norr Luleå

  2. 2 widing 16 februari 2010 kl. 17:02

    Studiecirklarna borde indexeras icke-hierarkiskt med tags, alltså nyckelord, redan i Gustav! ”Folksonomier” är folkbildningsmässiga, taxonomin borde vi ha begravt iom Linnés 300-årsjubileum.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 25 andra följare


%d bloggare gillar detta: