Prioritering av community & intranätsfunktionalitet

Idag har Xlent och ABF haft en gemensam första diskussion om prioritering av community & intranätsfunktionalitet. Vi måste vara klara med en prioritering innan fredagen den 4 februari. Xlent förberedde den genom att göra grova tidsuppskattningar för att underlätta prioriteringsarbetet. Projektet har kvar en budget på ca 700 timmar, så communityn kommer i princip att innehålla de standardfunktioner som finns i Relate+ som motsvarar en prioriterad punkt i vår kravspec, men de ska ABFieras. Förslaget just nu är att skapa ett enkelt intranät, ungefär som i dag, samt ett community för cirkeldeltagare och cirkelledare. 700 timmar utveckling är inte lite så vi kommer att få en bra lösning, men vi kommer inte få allt i kravspecen.

Det som håller på och utvecklas just nu är grundfunktionaliteten till community.

Sedan har vi ca 400 timmar kvar att lägga på några av dessa delar (infobank = ungefär dagens intranät).

I dessa fem olika block ligger ca 900 timmar, så vi måste prioritera ca 400 timmar av det som ligger inom dessa block. Just nu är vi inne på att prioritera dessa block.

Om du vill se allt som ingår i de olika blocken kan du hämta ner denna fil: ABF Community Produktbacklog v11

I fliken ”Översikt” ser du de övergripande blocken.

I fliken ”PBL” ser du alla community/intranätspunkter från kravspecifikationen. De färgade ingår i blocken ovanför med samma färg och de vita är idag bortprioriterade.

I fliken ”Sprint 1” ser du vad som ingår i den första sprinten som håller på och utvecklas nu.

1 Response to “Prioritering av community & intranätsfunktionalitet”


  1. 1 dboor.com 09 oktober 2012 kl. 6:41

    I liked up to you’ll receive carried out right here. The cartoon is attractive, your authored subject matter stylish. however, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. ill no doubt come more previously again as precisely the similar just about very steadily inside case you protect this hike.


Comments are currently closed.Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 25 andra följare


%d bloggare gillar detta: