Community wireframe 1

Startsidorna i infobanken
Nu kan ni börja kommentera wireframes. Vi lägger upp dem i sådana här inlägg på bloggen löpande, så fort vi får dem. Till varje inlägg har ni tre dagar på er att ge kommentarer, förslag till ändringar etc.. Det här är de första wireframesen i en lång serie (totalt över 30 bilder) som vi kommer att lägga upp här den närmsta tiden.

Vi börjar med de två startsidorna i infobanken, den centrala och den lokala. Man kan väl säga att ”infobanken” är ungefär ”samma sak” som dagens ”intranet.abf.se”, där finns alltså massa intern information precis som idag. Överst i sidhuvudet i skissen har ni en information om skissen och i skissen finns det mer information med röd text.

Skisserna visar alltså den del i intranät-community som vi valt att kalla infobank. Infobanken motsvarar dagens statiska information i intranät och extranät med nyheter, regler och riktlinjer, presentation av projekt och annat. Det är ABF-anställda, förtroendevalda, cirkelledare, medlemsorganisationer och organisationer med samarbetsavtal som kommer åt dessa sidor. Vad man har för behörighet styr vad man ser och vad man får göra.

Den första sidan, ”startsida infobanken”, är den allmänna startsidan som förbundsexpeditionen styr över redaktionellt och den andra sidan, ”ABF-enheter” är en avdelnings infobankstartsida, för de avdelningar som har egna interna dokument att dela.

Klicka här för att se PDF-filen: skisser_intranätet_v4

5 Responses to “Community wireframe 1”


 1. 1 Maria Björkman 10 november 2010 kl. 13:08

  Ser spännande ut, tycker jag. Dock svårt att ha konkreta synpunkter i det här skedet, eftersom jag är så fast övertygad om att ni tänker på allt själva… Särskilt ser jag fram emot den lokala infobanken och att kunna styra information och användare dit!

  • 2 Carina Sjöberg 10 november 2010 kl. 14:31

   Tycker som Maria. Svårt men ändå intressant att följa utvecklingen och håller tummarna för framtiden.

 2. 3 Marianne Hertzberg 11 november 2010 kl. 11:12

  Snyggt. Tydligt och överskådligt. Bra med Kommunkation. Undrar om det inte vore smart att ha med Studiematerial/litteratur på förstasidan så alla lätt kommer åt den”banken”? Fast det kanske är tänkt att läggas under Ämnen och verksamhet?

 3. 4 Ralph 11 november 2010 kl. 14:07

  ”Vad man har för behörighet styr vad man ser och vad man får göra.”
  Har vi klart för oss hur många behörighetsnivåer det blir? I Episerver finns ju möjligheten att styra varje sida, vi ser fördelen med att kunna göra det när det är så många olika typer av användare i samma system.
  Den lokala sidan, är det tänkt att den ska ha lokala undermenyer (t ex ”Ämnen och verksamhet”)? väldigt intressant med behörighetsnivåer där 🙂

 4. 5 Rafael Reinoso 12 november 2010 kl. 13:26

  Just nu har vi grupperna/behörighetsnivårna Anställd, Cirkelledare, Förtroendevald, Medlemsorg.personal, Samarbetsorg.personal, Cirkeldeltagare, Inloggad allmänhet och Inte inloggad som vi tittar på. Utifrån vilken grupp man tillhör, så kommer man åt olika saker. För de lokala infobankssidorna kommer vi eventuellt ha ytterligare grupper för att styra behörigheter (speciellt för att kunna administrera). Sedan finns det ju även grupper som ”Epieditors” och ”Epiadmins” mm. Lite osäkert nu när allt är i sin linda, men det kommer i vilket fall som helst alltid finnas möjligheten att skapa slutna grupper för konfidentiell information för en viss grupp. Huruvida det kommer att finnas en möjlighet att själv kunna sätta godtyckliga behörigheter på alla sidor, flikar, puffar, nyheter med mera får vi se framöver (mycket beroende på kostnaden).


Comments are currently closed.Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 25 andra följare


%d bloggare gillar detta: