Allra första sprintdemon

Sökfunktionen är till stora delar klar, startsidor för avdelningar och ABF centralt börjar ta form, grundsida för artiklar börjar bli klar, likaså administrationsgränssnittet för dessa sidor. Det är de stora bitarna av vad Nansen och Xlent visade upp under den allra första så kallade sprintdemon, efter  två veckors hårt utvecklings- och programmeringsarbete.

Xlent och Nansen arbetar enligt den så kallade scrummetoden som är vanligt i komplexa projekt med många delar. Då arbetar utvecklingsteamet i 2-4 veckor med att ta fram bestämda delar och sedan presenterar man dessa delar för kunden och får respons. Med denna arbetsmetod säkerställer man kontinuerligt att utvecklingen går som den ska istället för att presentera mycket stora block på en gång och då kanske tvingas gå tillbaka flera veckor för att börja om på någon del som blev fel.

Under sprintdemon visade Nansen också upp kartfunktionerna till nya portalen. Grundfunktionen är Google Maps och man ska kunna hitta sitt ABF eller vägbeskrivning till lokal via dessa.

Annat arbete som pågår mycket intensivt, men som inte är klart att presenteras än, är:

  • Betalfunktionerna för att kunna betala sin cirkel på nätet
  • Kopplingarna mellan ABFs verksamhetsredovisningssystem Gustav, Episerver och betalsystemet

Här är det Marcus på Xlent som i samarbete med Kent-Ove och Jocke på ABF och Gustavgruppen från Folkbildningsförbundet som drar ett stort och tungt lass. En intressant detalj i sammanhanget är att de studieförbund som hittills försökt få e-handel att fungera har tvingats ge upp, vilket visar på komplexiteten i problemen. Men på ABF har vi ett mål: Det ska gå.


Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 25 andra följare


%d bloggare gillar detta: