Anpassa för Internet Explorer 6?

Idag hade vi vårt första projektledarmöte efter julledigheterna med deltagare från ABF, Deasign, Xlent och Nansen. En fråga som dryftades var om vi ska ta hänsyn till de användare som fortfarande använder Internet Explorer 6. Det rör sig om 3,6 % av svenska webbesökare som använder denna webbläsare som är ökänd bland webbutvecklare för att skapa problem med webbplatser, till exempel genom att block av information lägger sig ovanpå varandra.

Ett alternativ är att dessa besökare möts av uppmaningen att uppgradera till IE8 eller Firefox. Det är ju trots allt gratis. Och bättre. Å andra sidan är 3,6 % rätt många i faktiska personer så vi ska utreda frågan vidare. För det första måste vi få reda på vad det kostar att anpassa för IE6-användare. Är det 50.000 kan det vara värt det medan 400.000 är orimligt. Vi behöver också få reda på mer exakt konsekvenserna av IE6-problemen samt hur många av ABFs webbesökare som använder webbläsaren – färre eller fler än 3,6%?

1 Response to “Anpassa för Internet Explorer 6?”


  1. 1 widing 16 februari 2010 kl. 16:58

    Väldigt få privatpersoner har IE6, det dröjer kvar hos trötta myndigheter och i värsta fall på skolor. Jag tycker att utvecklingstimmarna bör läggas på framtiden, inte på gammal sunkmjukvara. IE6 släpptes ju för tio år sedan och en uppdatering är inte många klick bort. Programmet är dessutom känt som världens osäkraste mjukvara, så ingen borde uppmuntras använda det.


Comments are currently closed.Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 25 andra följare


%d bloggare gillar detta: